Aluminijumski prozori

Aluminijumski prozori u BANKO SISITEMI ponudi svojom raznovrsnošću pružaju različite mogućnosti. Najčešće ugrađivani alu prozori su prozori koji imaju mogućnost klasičnog i kip otvaraja, izrađuju se od hladnog profila ili profila sa termo prekidom.

aluminijumski prozori od aluminijumaPored ovih u ponudi su i klizni aluminijumski prozori, koji su dosta pogodni u slučajevima kada je neophodna ušteda prostora, a otvaraju se klizanjem u levu ili desnu stranu, dok su vođice opremljene četkicama koje smanjuju vibracije i buku prilikom otvaranja i zatvaranja, poboljšavaju dihtovanje, ali i ne dozvoljavaju insektima da prođu u unutrašnjost. Kao i kod klasičnih alu prozora, klizni alu prozori se takođe mogu izrađivati od hladnog profila i profila sa termo prekidom.

U BANKO SISTEMI ponudi mogu se naći i druge vrste aluminijmskih prozora, kao na primer otklopno-klizni prozori, koji osim toga što obezbeđuju dobro dihtovanje, obezbeđuju i značajnu uštedu prostora zbog samog načina otvaranja, koje se obavlja tako što se prozor prvo odvoji od štoka na unutrašnju stranu, a zatim se povlačenjem ili guranjem može klizati u levu ili desnu stranu.
Iste karakteristike odnosno komoditet upotrebe pružaju i podizno-klizni ALU prozori, a tu su i aluminijumski harmonika prozori koji se kompletno mogu otvoriti, tako da površina prozorskog otvora biva potpuno slobodna. Ovi prozori se najčešće koriste za zastakljivanje terasa.