Roletne za aluminijumske i PVC prozore i vrata

roletne za aluminijumske i pvc prozore i vrataALU i PVC roletne predstavljaju odličnu zaštitu kako od svetlosti i neželjenih pogleda, tako i od vremenskih uslova. Takođe, PVC i ALU roletne značajno utiču i na zvučnu i termo izolaciju.

roletne za alu i pvc prozoreKako bismo najbolje predstavili vrste i tipove roletni u BANKO SISTEMI ponudi, ono što prvo treba znati je to da u zavisnosti od izrade razlikujemo sledeće vrste roletni:

PVC roletne
Aluminijumske roletne
Roletne izrađene u kombinaciji PVC-a i aluminijuma

Osnovni delovi od kojih se roletna sastoji, a to su kutija, vođice i lamela, mogu biti izrađeni od različitih materijala, pa tako kutije mogu biti od lima, duplog lima sa termo izolacijom, mogu biti od PVC plastike sa ili bez dodatnog stiropora koji igra ulogu termo izolacije.

I vođice mogu biti od aluminijuma i PVC plastike, a obe vrste vođica su opremljene i četkicama koje smanjuju vibracije i buku prilikom supštanja i podizanja roletni.

Kada je reč o lamelama, treba znati da su sve PVC i ALU lamele zaista atraktivne i dizajnirane tako da prijaju oku, pa je često veliki izazov za koju kombinaciju dizajna i boje se odlučiti. Ono što svakako treba znati prilikom izbora lameli za PVC i ALU roletne je ta da se aluminijumske lamele pune poliuretanskom penom zbog bolje termo izolacije, dok PVC roletne nisu pogodne za prozore i vrata većih širina, ali su zato za vrata i prozore standardnih dimenzija često i najbolje rešenje.

U slučaju da vam je potreban bilo kakav dodatni savet, ili jednostavno iz nekog razloga niste sigurni kakve su roletne najbolje rešenje za vas, slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo vam rado izaći u susret i dati vam sve neophodne informacije.