Rolo komarnici, plise komarnici i fiksni komarnici

Rolo komarnici, plise komarnici i fiksni komarnici iz BANKO SISTEMI asortimana predstavljaju vrlo efikasnu i dugotrajnu odbranu od neželjenih insekata, dok istovremeno pružaju nesmetanu cirkulaciju vazduha.

plisirani komarnici plise komarniciSvi komarnici izrađuju se od najvalitetnijih ALU i PVC profila, atraktivnog dizajna i otpornih na sve vremenske uslove.

S ciljem da izbora komarnika koji na pravi način zadovoljava potrebe korisnika, poželjno je znati razliku između rolo, plise i fiksih komarnika.

Rolo komarnici su dosta popularni i zato bismo njih izdvoljili kao prve. Rolo komarnici, kao što i samo ime kaže, mogu se urolati i na taj način vrlo jednostavno ukloniti sa prozora ili vrata, onda kada za komarnikom nema potrebe. Elegantnost otvaranja i zatvaranja komarnika, njegova dugotrajnost u upotrebi, kao i dobro izvedena rolo funkcionalnost svoj uspeh pripisuju specijalno dizajniranim vođicama koje se nalaze na rubovima mrežice. Ove vođice svojim dizajnom i tehnološkom izvedbom ne dozvoljavaju da se komarnik nepravilno koristi, čime je sprečena svaka mogućnost glavljenja, kidanja i oštećivanja, zbog su čega rolo komarnici i sinonim za dugotrajnost.

Plise komarnici ili plisirani komarnici su pogodni za prolaze koji imaju veliku frekvenciju prolaska. Pogodni za upotrebu na raznim vratima, bilo da je reč o ulaznim, balkonskim ili sobnim vratima. Kako je plisirana mrežica jača od mrežica izrađenih od drugih materijala, tako je i kvalitet i dugotrajnost plise komarnika zagarantovana. Jo jedna odlika plise komarnika koju treba pomenuti je ta da plise komarnici ne zauzimaju prostor iznad vrata.

Fiksni komarnici su komarnici koji nisu predviđeni za svakodnevnu manipulaciju, zbog čega su pogodni za otvore kod kojih će komarnik uvek biti u funkciji. Svi fiskni komarnici u BANKO SISTEMI ponudi izrađuju se od kvalitetnih ALU i PVC profila otpornih na sve vremenske uslove, a ono što treba znati je i to da se fiksni komarnici montiraju sa spoljne strane prozora.