Ugradnja aluminijumske i PVC stolarije- Montaža PVC vrata i prozora

Ugradnja i montaža aluminijumske i PVC stolarije igra važnu ulogu kako bi prozori i vrata bili što dugotrajniji i kako bi se mogli pravilno koristiti. Primera radi ako se ALU i PVC prozor ili vrata montiraju, a da pritom beže iz vodoravne pozicije, gotovo u 100% slučajeva će se događati to da se vrata ili prozori sami otvaraju ili zatvaraju. U tim situacijama ni prozore ni vrata ne možete držati u odškrinutoj poziciji. Takođe, ovako ugrađeni prozori i vrata se često kvare, jer dolazi do razglavljivanja spojeva na profilima, stolarija počinje da se klima, pojavljuju se zazori i na kraju svega počinje da se gubi energetska efikasnost.

montaza stolarije montaza aluminijumske pvc stolarijeKako bi izbegli ovakvu situaciju najbolje je izabrati montere koji imaju puno iskustva u poslovima ugradnje ALU i PVC stolarije, i koji su u svojoj karijeri imali priliku da se susretnu sa različim problemima.

Ugradnja PVC i ALU prozora i vrata zahteva poznavanje nekolicine majstorskih veština, kao što su ubacivanje stolarije u ravan, njeno fiksiranje, zatim tu je bušenje rupa, zastakljivanje (koje se može obavljati na terenu ili u proizvodnji), ugradnja limova za okapnice, a u zavisnosti od želja i potreba investitora, lista neophodnih majstorskih veština se može i dalje proširivati.

Bez obzira na kompleksnost i mnoštvo veština koje majstor treba da poseduje, sama ugradnja prozora i vrata je proces koji ne traje duže od dvadesetak minuta, po jednom prozoru ili vratima. U to vreme je svakako uračunato i vreme koje je neophodno da se postojeći prozor ili vrata demontira, a to je i dobar razlog zašto je ugradnja aluminijumskih i PVC prozora i vrata moguća čak i u zimskom periodu. Ljudi koji nisu od struke čestog su mišljenja da poslove montaže PVC i ALU stolarije treba odložiti za period nakon što hladnoće prođu, međutim, ugradnja stolarije u zimskom periodu neće promeniti ništa po pitanju kvaliteta stolarije i njene energetske efikasnosti.

BANKO Sistemi monterski tim raspolaže sa raznovrsnim alatima i materijalima koji su predviđeni za rad i korišćenje u različitim vremenskim uslovima, tako da je potpuno nevažno da li će se PVC ili ALU stolarija montirati u sred leta, zime, na jesen ili u proleće.