PVC Stolarija, njene karakteristike, mogućnosti i cena

PVC stolarija je često dobro rešenje za izradu vrata i prozora, jer ima značajne prednosti, a malo mana. Ako pričamo o prednostima PVC stolarije, tj. prednostima PVC materijala, treba naglasiti da je PVC veoma otporan na vlagu, međutim, PVC ne trpi veća opterećenja, pa je ojačavanje čeličnim profilima gotovo neizbežno u proizvodnji PVC stolarije.

Prilikom izbora PVC stolarije treba imati u vidu da se na tržištu može naći PVC stolarija različitih cena i kvaliteta.

Pored samih PVC profila, treba obratiti pažnju i na izbor stakala koja često površinski čine i najveći deo stolarije, i imaju veliki uticaj u termo izolaciji. Debljina stakla sama po sebi nije od velikog značaja za termo izolaciju, već broj stakala, kao i razmak između njih. Iz tog razloga u PVC stolariji se neretko koristi termoizolaciono staklo, tj. termopan.

Termopan se sastoji od više stakala koja su međusobno odvojena prostorom koji ispunjava vazduh ili niskoprovodljivi gas, i koja su spojena u jednu celinu. Kada govorimo o niskoprovodljivom gasu u komercijalnoj upotrebi najčešće se koristi argon, ali se može naći i ksenon, kao i kripton. Svi ovi gasovi imaju bolje performanse od samog vazduha, zbog čega pružaju bolju termo izolaciju. Uloga termoizolacionog stakla u PVC stolariji je neosporna, jer ulaganje u termičku izolaciju značajno se štedi na grejanju i hlađenju protorija, zbog čega se dugoročno gledano isplati ugrađivati ga.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumca oko PVC stolarije, ili ako samo želite da saznate okvirnu cenu za PVC stolariju koju želite da ugradite, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vam izaći u susret.

pvc stolarija
pvc profili za stolariju
pvc profili u boji drveta